Рада Федерації дозволила російській армії воювати за кордоном

Вища палата російського парламенту дозволила використовувати збройні сили Росії за кордоном

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на РИА Новости.

Рада Федерації дозволила використання контингенту Збройних сил Російської Федерації за межами території Російської Федерації.

Сенатори одноголосно проголосували за використання російських військ за кордоном. Раніше за відповідним дозволом до Ради Федерації звернувся президент Володимир Путін. Глава адміністрації президента РФ Сергій Іванов пояснив, що питання стосується Сирії.

Путін також підписав розпорядження про призначення глави кремлівської адміністрації Сергія Іванова, заступника міністра закордонних справ Михайла Богданова і статс-секретаря, заступника міністра Міноборони Миколи Панкова офіційними представниками при розгляді звернення, передає агенція.

Богданов курує питання відносин Росії з країнами Близького Сходу і Африки, Організацією ісламської співробітництва (ОІВ) та іншими міжнародними мусульманськими організаціями, взаємодії з російськими мусульманськими організаціями, а також проблематику близькосхідного врегулювання.З жовтня 2014 року він спеціальний представник президента РФ по Близькому Сходу і країнах Африки.

Спікер верхньої палати парламенту Валентина Матвієнко не повідомила, в якому регіону використовуватиметься російська армія. Голосування відбувалося у закритому режимі.