Савченко після вироку можуть передати в Україну, - ЗМІ

Українська льотчиця Надія Савченко після набрання чинності вироку у справі про причетність до вбивства російських журналістів може бути передана Україні

Про це повідомляє російський "Інтерфакс" з посиланням на джерело в юридичних колах, передає Еспресо.TV.

"Питання передачі Савченко українській стороні може бути піднято після того, як у відношенні неї відбудеться рішення суду і воно набуде чинності. Це передбачено нормами Конвенції про передачу засуджених до позбавлення волі для подальшого відбування покарання", - відзначило джерело.

Як Росія, так і Україна підписували Конвенцію в Москві в 1 998 році з іншими державами - учасницями СНД.

Також джерело додало, що передача може бути здійснена на прохання засудженого, його близьких родичів, законного представника, адвоката, а також від країни, в якій винесено вирок, і країни, де вирок може бути виконаний.

Нагадаємо, раніше на сьогоднішньому засіданні Савченко розповіла російському суду про те, як її взяли в полон 17 червня 2014 року і привезли у Воронеж.

Тим часом російська громадська організація "Відкрита Росія" оприлюднила відео захоплення Надії Савченко терористами "ЛНР".

Повідомлялось, що суд відмовив адвокатам Савченко у використанні детектора брехні та мап Google. Фейгін пояснив, що використання детектора брехні не проводиться власне у суді і лише за постановою суду. Адвокати не виключають можливості подавати такі клопотання ще раз, але це буде пов'язано з процесуальними складнощами.