США перестали вимагати негайної відставки Асада

Америка пом'якшила свою позицію у сирійському питанні і перестала наполягати на негайній відставці Башара Асада. Натомість рішенням тепер вважають поступовий і керований перехід влади

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на CNN.

"Нам потрібен поступовий перехід, керований перехід, щоб не було страху розплати, втрати життя, помсти", - сказав держсекретар США Джон Керрі в інтерв'ю каналу CNN.

Раніше США наполягали на негайному відході сирійського президента. Тепер же Керрі заявив, що це може погіршити ситуацію.

За словами держсекретаря, якщо Асад піде дуже швидко, це може призвести до "вибуху", який позбавить країну будь-якого суспільного життя. Керівництво Сирії має змінитися протягом "розумного періоду часу", ствердив Керрі, однак не уточнив, скільки це може тривати.

Участь Росії у Сирії, на думку Джона Керрі, може створити загрози для самої Росії.

"Якщо він (Путін. - Ред.) стане на бік Асада, Ірану і "Хезболли", у нього будуть дуже серйозні проблеми з сунітськими країнами регіону. Це означає, що він може легко стати мішенню для сунітських джихадистів", - сказав Керрі.

Нагадаємо, в рамках Генасамблеї ООН керівництво США провело зустрічі зокрема з керівництвом Росії, Ірану та Куби. Барак Обама та Володимир Путін зустрілися вперше за два роки та обговорювали Сирію й Україну.