Ємен опинився за крок від голоду, - ООН

Тисячі єменців загинули не тільки від авіаударів, але й через голод і відсутність медицини. Продовольча ситуація стає дедалі критичнішою

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Reuters.

"Десять із 22 губернаторств у Ємені класифіковані як такі, що стикаються із продовольчою небезпекою на критичному рівні, в одному кроці від голоду", - говорить речник Світової продовольчої програми Беттіна Луешер.

За повідомленням ООН, щонайменше 5,428 єменців загинули в ході громадянської війни після початку авіаударів арабської коаліції 26 березня. Окрім смертей безпосередньо від бойових дій, багато мирних жителів могли померти від нестачі їжі, медикаментів та даху над головою.

За межами найбільшого порту Аден контейнерні судна і танкери очікують, щоб причалити. Але морська блокада коаліції і неможливість доставки гуманітарних вантажів погіршили кризу, стверджує ООН.

Навіть до бомбардування Ємен був однією із найбідніших арабських країн. Тут були проблеми недоїдання, неписьменності, убогої медицини, безробіття та слабкої інфраструктури. Тепер країна стикається із безпрецедентною і небезпечною за масштабами кризою.

Нагадаємо, днями у Ємені від помилкового авіаудару коаліції по весіллю загинуло понад 100 мирних жителів.