Адвокати Савченко пояснили, чому Київ має визнати її вину

Адвокати полоненої Надії Савченко Марк Фейгін й Ілля Новіков радять Україні погоджуватися на умови Мін’юсту Росії про екстрадицію льотчиці

Про це повідомляє Еспресо.TV.

За словами Марка Фейгіна, гарантії відбування Савченко покарання в Україні після передачі – накидання на країну зобов'язань зовнішнього характеру. Тому, на його переконання, Україна може ними знехтувати.

"Що робити Україні? Погоджуватися. Після отримання Савченко, негайно звільнити її гоготати вголос, показуючи пальцем в сторону Кремля!", - написав адвокат в Twitter.

Фейгін також пояснив, що визнання Україною і самою Савченко вини в російському суді може позбавити можливості оскарження приговору в ЄСПЛ.

Крім того, інший адвокат Савченко Ілля Новіков вважає, що готовність Мін'юста Росії після суду екстрадувати Савченко до України - це дуже гарний сигнал. 

"Найголовніше нам потрібно після суду забрати Надію. Як російські умови будуть далі виконуватись – це вже інша справа. Головне, коли вирок набере силу, це буде в грудні або в січні, щоб Надія опинилася в Україні. Решта – це інша  справа", - наголосив Новіков.   

Нагадаємо, раніше сьогодні у Міністерстві юстиції Росії заявили, що розглянуть питання екстрадиції льотчиці Надії Савченко України при визнанні Києвом її провини.