Британія закликає Росію довести, що ціллю її бомбардувань у Сирії були бойовики "ІД"

Британія закликала Росію довести, що цілями її повітряних ударів у Сирії були тільки об’єкти угруповань "Ісламська держава" й тих, що пов’язані з мережею "Аль-Каїда", але не поміркованих опонентів режиму президента Сирії Башара аль-Асада

Дуже важливо, щоб Москва змогла підтвердити це міжнародній спільноті, сказав міністр закордонних справ Британії Філіп Хаммонд, виступаючи на засіданні Ради Безпеки ООН, яке скликала на тему боротьби з тероризмом Росія, що нині головує в Раді безпеки, передає Еспресо.TV з посиланням на Радіо Свобода.

"Треба сказати чітко: дії на підтримку режиму (Асада) несумісні з дієвим веденням війни проти "Ісламської держави" в Сирії. І це не моральне судження – це прагматичне судження", – наголосив він.

За його словами, не можна бути дієвою складовою боротьби проти "Ісламської держави" і в той самий час і тими самими силами атакувати й поміркованих опозиціонерів, які чинять спротив придушенню режимом Асада.

Нагадаємо, що сьогодні, 30 вересня, поблизу міста Хомс Росія здійснила свій перший авіаудар по позиціях повстанців.

Як повідомлялося, за даними The New York Times і The Independent, Росія бомбить регіон, який контролюють не бойовики "Ісламської держави", а опозиціонери з Вільної армії Сирії, тобто озброєна сирійська опозиція.

Як стало відомо, від російського авіаудару загинуло щонайменше 65 мирних сирійців.

В той же час, офіційний представник міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова назвала "вкиданням" інформацію про те, що в результаті дій російських ВПС у Сирії загинули мирні жителі.