Росія у відповідь на санкції заборонила використовувати українські вагони

Компанія "Російські залізниці" ввели заборону на використання на території Росії вагонів української держкомпанії "Укррефтранс"

Заборона, відповідно до повідомлення Федерального агентства залізничного транспорту РФ і телеграми РЖД, набирає чинності з 30 жовтня 2015 року, передає Еспресо.TV з посиланням на "Интерфакс".

З цього моменту експлуатація на території Росії вагонів "Укррефтрансу" повинна бути припинена, а самі вагони "за зверненням власника" відправлені на станції приписки.

Причина заборони в телеграмі РЖД не вказується, проте рішення про його запровадження було ухвалене після того, як російським вагонам заборонили з'являтися в Україні. 

Раніше керівництво РЖД за наполяганням залізничної адміністрації України та Ради з залізничного транспорту СНД заборонило вести вантаження вагонів ВКП, які відправляються в Україну.

У повідомленні «Укрзалізниці» зазначалося, що обмеження були введені у відповідності з рішенням Ради національної безпеки і оборони України про включення ПГК до списку санкцій.

Нагадаємо, "Укрзалізниця" через українські санкції проти Росії виведе з території країни понад 3,5 тис. вантажних вагонів власності "Першої вантажної компанії" (ПГК) і її "дочки" "ПГК в Україні" та заборонить їх прийом в країну.

16 вересня 2015 Петро Порошенко підписав указ про введення нового пакету санкцій проти Росії. Включені в чорний список ПГК і її "дочку" звинувачували в тому, що їх діяльність створює загрозу національним інтересам, безпеці і територіальній цілісності України, перешкоджає її економічному розвитку, сприяє терористам і порушує права і свободи українців.