Російська авіація в Сирії бомбила мирних жителів, - очевидці

Сирієць, чиї родичі живуть недалеко від Хомса, поблизу епіцентру попередньої російської атаки, розповів, що із семи місць тільки в одному Росія бомбила Вільну сирійську армію

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на ТСН.

"В інших місцях росіяни бомбили мирних людей. Школи, лікарні, церкви, мечеті, будинки. Там, де ринки, де збираються люди, - там і бомблять. Росія бомбила мирних людей", - розповів очевидець.

Це підтверджують і свідки безпосередньо у Хомсі.

"Під бомби потрапили кілька міст на північ від Хомса. Російські дипломати сказали, що там були сили "ІДІЛ". Але їх там ніколи не було. Від нашого міста ісламісти дуже далеко. Ми підтверджуємо, що росіяни атакували цивільне населення. Ми не помітили ніякої різниці між російськими військами і військами Башара Асада. Всі вони вбивають мирних сирійців", - обурилися очевидці.

Нагадаємо, що вчора, 30 вересня, Росія завдала першого авіаудару по Сирії, загинуло за різними даними від 36 до 65 мирних мешканців. Повідомляється також, що у місцях бомбардування терористів "Ісламської держави" немає і метою російської армії є сирійська озброєна опозиція.

Сьогодні, 1 жовтня, Росія завдала ще 30 авіаударів по позиціях повстанців у Сирії.

Окрім того, за інформацією зарубіжних ЗМІ, Володимир Путін і російський уряд можуть бути засуджені за підбурювання до військових злочинів.