Російські літаки й вертольоти перебазували в Сирію, прикриваючись навчаннями, - ЗМІ

Російська газета з’ясувала подробиці перебазування в Сирію російської авіації. Скористались повітряним простором Ірану й Іраку

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Коммерсант".

Повноцінна бойова авіагрупа, пише видання посилаючись на джерело в органах оперативного військового управління, сформована на аеродромі Хмеймім поблизу міста Латакія.

Складається вона з фронтових бомбардувальників Су-24М та Су-34, штурмовиків Су-25СМ, багатоцільових винищувачів Су-30СМ, ударних вертольотів Мі-24 та багатоцільових Мі-8.

Перебазування в Латакію почалось паралельно з проведенням військових навчань "Центр-2015" та раптової перевірки Центрального військового округу, яка проводилась з 11 по 20 вересня.

Чотири Су-30СМ зі 120-го змішаного авіаполку авіабази Домна з Читинської області спочатку перекинули в Моздок. А вже 18 вересня вони в супроводі військово-транспортного літака Іл-76 перелетіли через повітряний простір Азербайджану, Ірану та Іраку і приземлились в Латакії.

Деякі літаки (наприклад, шість одиниць Су-34) добирались до Сирії не пролітаючи над Азербайджаном – через Каспійське море, Іран та Ірак.

Загальну кількість військових, які задіяні в операції російське Міноборони не розкриває.

Але солдати-срочники "у жодних діях закордоном" участі не беруть, запевняє заступник начальника Генштабу РФ Микола Богдановський.

Нагадаємо, 30 вересня поблизу міста Хомс Росія здійснила свій перший авіаудар по позиціях повстанців. Через нього загинули 36 мирних громадян, стверджує голова Національної коаліції сирійських революційних і опозиційних сил Халед Ходжа.

Офіційний представник міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова назвала інформацію про те, що в результаті дій російських ВПС у Сирії загинули мирні жителі "вкиданням".