У Сирії збили російський військовий літак. Кремль не коментує, - ЗМІ

У мережі Інтернет з'явилося відео того, що нібито сирійські повстанці, які надають збройний опір військам президента Башара Асада, збили штурмовик Су-25 російських ВПС, які підтримують режим нинішнього сирійського лідера

Про це повідомляє Еспресо.TV.

На відео літак втрачає висоту, без видимих пошкоджень. Проте в підписі на відео йдеться, що сирійські повстанці збили літак у небі над Хамою, яка раніше піддалася бомбардуванню російських військово-повітряних сил.

За кадром чітко чути арабську мову, але справжність відео поки що не вдалося встановити.

Читайте також: Російська авіація завдала нових ударів у Сирії, - Міноборони РФ

У Кремлі не коментують відеоролик, на якому представлено кадри нібито збитого сирійськими повстанцями російського літака, повідомляє "РИА-Новости".

Про це повідомив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

"Ви знаєте, я YouTube не коментую. Тут пропоную орієнтуватися на інформацію, яку надає Міністерство оборони Російської Федерації", - сказав Пєсков, відповідаючи на питання.

Нагадаємо, що вчора, 30 вересня, Росія завдала першого авіаудару по Сирії, загинуло за різними даними  від 36 до 65 мирних мешканців. Повідомляється також, що у місцях бомбардування терористів "Ісламської держави" немає і метою російської армії є сирійська озброєна опозиція.

Сьогодні, 1 жовтня, Росія завдала  ще 30 авіаударів по позиціях повстанців у Сирії.