Університети Шевченка і Каразіна потрапили до рейтингу найкращих у світі

У щорічному рейтингу найкращих вищих навчальних закладів два українських університети опинилися в останній чверті списку. КНУ перемагає ХНУ майже за всіма показниками

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на журнал Times Higher Education.

Британський журнал, присвячений вищій освіті, щороку публікує список 800 найкращих університетів світу. Навчальні заклади порівнюють за критеріями у п'ятьох категоріях: навчання, дослідження, цитованість, міжнародний досвід, інноваційність.

Київський національний університет імені Тараса Шевченка та Харківський національний університет імені Василя Каразіна опинилися в останній чверті списку, між 600 та 800 місцями.

Університет Шевченка виграє у Каразіна за всіма показниками, окрім міжнародного досвіду. Зазначається, що у КНУ євчиться 2% міжнародних студентів, а от у ХНУ - аж 22%. Загальний рейтинг університетів портал не відкриває, однак кожен ВНЗ у списку можна порівняти за конкретним критерієм.

До першої трійки рейтингу увійшли Каліфорнійський технологічний інститут (США), Оксфордський університет (Британія) та Стенфордський університет (США).