В ОБСЄ закликали поновити міжнародні гуманітарні операції на Донбасі

Чинний голова Організації з безпеки і співпраці в Європі, міністр закордонних справ Сербії Івица Дачич закликав усіх сторін конфлікту вжити заходів, що дозволили б негайно відновити діяльність гуманітарних організацій і забезпечити свободу пересування в регіоні

Про це пише Еспресо.TV із посиланням на "Радіо Свобода".

Він висловив глибоке занепокоєння тим, що майже всі гуманітарні програми на окупованих частинах Луганської й Донецької областей припинені, а це може призвести до подальшого погіршення вже й так тривожної гуманітарної ситуації на сході України, мовиться в його заяві.

Дачич нагадав, що гуманітарні питання є важливою складової мінських домовленостей, і їх необхідно вирішувати терміново і конструктивно.

Нагадаємо, минулого тижня "ДНР" відмовилась пропустити на підконтрольну територію вантажівки з гуманітарною допомогою від "Червоного Хреста". Керівництво "ЛНР" також заборонило діяльність у себе всіх міжнародних гуманітарних організацій. Натомість у Міністерстві з надзвичайних ситуацій Росії заявили, що до кінця року планують щотижня надсилати на Донбас "гуманітарний конвой".