За допомогою математичної формули вчений вирахував пісні, які роблять щасливими

Голландський вчений стверджує, що може точно з'ясувати, які пісні здатні зробити людину щасливою

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Newsru.com.

Вчений з нідерландського Університету Гронінгена Джейкоб Йолей стверджує, що може абсолютно точно визначити, які пісні здатні зробити людину щасливою. Для цього він розробив спеціальну формулу, яка оцінює вплив музики на емоційний стан слухача.

За його словами, для досягнення необхідного рівня щастя потрібно прослухати пісню, що відповідатиме трьом критеріям: темп має бути 150 ударів на хвилину, в тексті необхідно використовувати позитивні слова і, само собою, гамма має бути мажорною.

Таким чином Йолей оцінив світову естрадну класику і визначив топ-10 композицій, що приносять щастя. Насамперед це Don't Stop Me Now у виконанні Queen. На другому місті опинилася Dancing Queen легендарних ABBA, а третя сходинка дісталась Good Vibrations від Beach Boys.

До першої десятки потрапили також Eye Of The Tiger від Survivor , Girls Just Wanna Have Fun Сінді Лопер і I Will Survive у виконанні Глорії Гейнор.

Звичайно, прослуховування цих пісень не гарантує, що вас покине осіння хандра, каже учений. Все-таки вплив музики на людину багато в чому визначається особистісними факторами, наприклад, соціальним становищем. Тим не менш, наполягає Йолей, існують і наукові обґрунтування.