Завтра план Мореля розгляне "Нормандська четвірка", - нардеп

Документ, який пропонує проведення виборів на Донбасі за правилами сепаратистів, буде в центрі завтрашніх переговорів у нормандському форматі

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Facebook нардепа Світлани Заліщук.

"У кулуарах Генасамблеї ООН підтвердилася інформація, що план Мореля щодо проведення виборів на окупованих територіях - це ключовий документ, який наші європейські друзі розглядають як наступний етап вирішення конфлікту. І він буде обговорюватися завтра на зустрічі у нормандському форматі", - написала сьогодні Заліщук.

Документ, створений французьким дипломатом П'єром Морелем, передбачає проведення виборів за українським законом, але за донбаськими правилами. План передбачає припинення вогню, але не передбачає роззброєння та відновлення контролю над кордоном.

Читайте також: Морелізація Донбасу

Депутат також прокоментувала, що у світлі останніх подій на міжнародній арені можливості України для маневрування значно обмежилися.

"Зроблю припущення, що на фоні заяв бойовиків про припинення війни, заяв Росії про передачу Наді Савченко після вироку суду, продемонстрованої стриманості Путіна на Генасамблеї та здатності домовлятися про Сирію, бажання здихатись санкцій (далеко не лише Росії), простір для маневру України сильно звузився", - додала вона.

У кулуарах Генасамблеї ООН підтвердилася інформація, що план Мореля щодо проведення виборів на окупованих територіях - ц...

Posted by Svitlana Zalishchuk on Thursday, October 1, 2015

Нагадаємо, сьогодні держсекретар США Джон Керрі обговорив українське питання з російським міністром закордонних справ Сергієм Лавровим. Повідомлялося, що "нормандська четвірка" зустрінеться у Парижі 2 жовтня.