Кадиров просить Путіна пустити його воювати в Сирію

Глава Чечні Рамзан Кадиров чекає дозволу верховного головнокомандуючого РФ Володимира Путіна, щоб відправити чеченських військовослужбовців у Сирію для боротьби з "Ісламською державою"

Про це пише Еспресо.ТV з посиланням на "Интерфакс".

"Я це не просто говорю. Я як мусульманин, як чеченець, як патріот Росії заявляю, що в 1999 році, коли республіка була охоплена цими шайтанами, які сьогодні існують, ми дали клятву на Корані: Все своє життя будемо боротися проти них (терористів - ИФ), де б вони не були. Я не просто говорю, я прошу, щоб нам дозволили виїхати туди і брати участь у цих спецопераціях ", - сказав Кадиров.

Він також зазначив, що "як тільки терористи в Сирії зрозуміють, що до них прямують солдати, вони швидко заберуться звідти".

"Терористи поки не знають, що таке реальна війна, оскільки мали справу тільки з бомбардуваннями, а у військових діях у них немає досвіду", - додав Кадиров.

Нагадаємо, раніше глава Чечні заявив, що вже півтора роки готує десятитисячний загін піхотинців для війни в Сирії і сам готовий йти в перших лавах.

До цього Путін заявляв, що російська присутність у Сирії обмежиться виключно повітряними операціями. Тим не менше, повідомлялося, що Росія відправить у Сирію спецназ, десант і морпіхів.