Переговори у Парижі продовжилися за участі делегацій

Глави України, Росії, Франції та Німеччини, які проводять переговори у Парижі щодо ситуації на Донбасі, поговоривши близько півгодини у вузькому колі, продовжили переговори вже за участі своїх делегацій

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на українську службу ВВС.

Як повідомляють присутні у столиці Франції журналісти, лідери країн та члени делегацій зайняли місця за столом: з одного боку сіли господар саміту Франсуа Олланд і Володимир Путін, а навпроти - Петро Порошенко і Ангела Меркель.

До складу української делегації входять міністр закордонних справ Павло Клімкін, заступник глави адміністрації президента Костянтин Єлісєєв, начальник Генштабу Збройних сил України Віктор Муженко, радник президента Руслан Демченко та представник України у тристоронній контактні групі Роман Безсмертний.

У п'ятницю у французькій столиці в Єлисейському палаці триває зустріч "нормандської четвірки": президентів України Петра Порошенка, Росії Володимира Путіна, Франції Франсуа Олланда та канцлера Німеччини Ангели Меркель.

Перед цим у Парижі відбулося кілька двосторонніх зустрічей глав держав.

Очікується, що однією з головних тем переговорів "нормандської четвірки" будуть місцеві вибори у невизнаних "ДНР" та "ЛНР" та дотримання перемир'я на Донбасі.

"Для нас надзвичайно важливим буде питання скасування російською стороною проведення фейкових виборів на Донбасі 18 жовтня і 1 листопада. У цьому питанні є єдина позиція України, Німеччини і Франції", - розповів про позицію України в Парижі заступник голови адміністрації президента Костянтин Єлісєєв.

1 жовтня Петро Порошенко, Ангела Меркель та Франсуа Олланд під час телефонної розмови скоординували позиції напередодні зустрічі.