Росія залучає військовий флот до операції в Сирії

Російські військові кораблі в Середземному морі проводять бойові навчання, щоб нібито прикривати з повітря авіабазу під Латакією

Про це пише Еспресо.ТV з посиланням на "Интерфакс".

Кораблі постійного оперативного з'єднання ВМФ Росії в Середземному морі здійснюють заходи з протиповітряної оборони авіабази під сирійським містом Латакія на приморському напрямку.

"Кораблі оперативного з'єднання ВМФ на чолі з ракетним крейсером "Москва", що розміщений у східній частині Середземного моря, приступили до відпрацювання завдань протиповітряної оборони авіабази під Латакією, де розміщена російська авіагрупа", - сказало військове джерело інформагентства.

Він уточнив, що кораблі виконали поодинокі артилерійські стрільби по повітряних цілях.

"У найближчі дні чекають спільні навчання корабельного угруповання, під час яких належить виконати головний епізод - групові стрільби зенітним ракетним комплексом по повітряних цілях спільно з сухопутними засобами ППО. Мета навчань - перевірка ефективності системи прикриття авіабази під Латакією від ударів з повітря", - розказав співрозмовник агентства.

Нагадаємо, раніше Путін заявляв, що російська присутність у Сирії обмежиться виключно повітряними операціями. Тим не менше недавно з'явилася інформація, що Росія відправить у Сирію спецназ, десант і морпіхів.

30 вересня Рада Федерацій дозволила російським військам воювати закордоном. В той же день Росія завдала першого авіаудару по Сирії, загинуло мирне населення. Повідомляється також, що у місцях бомбардування "Ісламської держави" немає і метою російської армії є сирійська опозиція. Вчора Росія завдала  ще 30 авіаударів по позиціях повстанців у Сирії, сьогодні повідомлялось про ще 18 ударів.