Стівен Хокінг заявив, що Бога нема, а наука може пояснити все на світі

Видатний фізик-теоретик зазначив, що людству слід побоюватися комп'ютерів

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Газета.ру".

В інтерв'ю іспанській газеті El Pais відомий фізик-теоретик Стівен Хокінг заявив, що Бога немає, наука здатна пояснити всі процеси, що відбуваються в природі, а штучний інтелект може перевершити людський вже через 100 років.

"Я використовую слово "бог", але тільки в відверненому сенсі, так само як Ейнштейн, коли говорив про закони природи. Науки достатньо для того, щоб пояснити виникнення світу, і немає необхідності вплутувати сюди Бога", - наголосив фізик. 

Проте існування інопланетян вчений не виключає. "Можливо, інопланетяни стануть загарбниками і будуть колонізувати всі планети, до яких зможуть дістатися. Моє математичне мислення говорить про те, що розрахунки і цифри цілком дозволяють думати про інопланетян як реально існуючих створінь. Справжній виклик для нас -  це зрозуміти, як вони все-таки можуть виглядати", - повідомив він.

Фізик-теоретик попередив і про те, що в недалекому майбутньому людству доведеться серйозно подумати про загрозу з боку комп'ютерів. Як заявив Хокінг, через 100 років штучний інтелект може за деякими параметрами перевершити людський, і тоді людям доведеться переконатися в тому, що у машин ті ж цілі, що і у нас. "Я думаю, що виживання людської раси залежить від того, чи зможемо ми знайти новий будинок де-небудь на просторах Всесвіту, оскільки ризик, що Земля буде знищена якоїсь катастрофою, поступово зростає. Саме тому я хочу, щоб всі люди зрозуміли важливість космічних досліджень", - додав Хокінг.