У Росії затримали автора резонансної пам'ятки про Крим

Затримано голову Товариства захисту прав споживачів, автора резонансної пам'ятки туристам, які збираються в Крим, Михайла Аншакова

Про це сам Аншаков повідомив на своєму Facebook, передає Еспресо.TV.

"Мене щойно заарештували, знявши з потяга, перебуваю в ОВС Хамовники, обвинувачень не висунули, але у мене непогашена судимість за наклеп на фонд ХХС, кажуть що на цій підставі буду сидіти", - сказано в повідомленні.

 

Меня только что арестовали, сняв с поезда, нахожусь в ОВД Хамовники, обвинение не пред.дявлено, но у меня непогашенная с...

Posted by Михаил Аншаков on 1 октября 2015 г.

 Адвокат Аншакова Роза Баршина в коментарі ТАСС зазначила: "Він затриманий, але жодної іншої інформації у мене поки немає, я лише їду до нього у відділ поліції".

Як повідомила його адвокат згодом, Михайло Аншаков звільнений під зобов'язання про явку.

"Наразі Аншаков звільнений під зобов'язання про явку. У понеділок, 5 жовтня, ми повинні з'явитися до служби судових приставів району Хамовники там і будемо розбиратися", - сказала вона.

Баршина зазначила, що Аншаков, як з'ясувалося, з серпня був оголошений у федеральний розшук за звинуваченням в "незаконних діях щодо майна, підданого опису чи арешту або підлягає конфіскації" (стаття 312 КК РФ).
"Про що саме йдеться, поки не зрозуміло", - сказала адвокат.