Мітингарі у Кишиневі перейшли до "Плану Б" і перекрили центральний проспект

У Молдові в ніч на 3 жовтня члени та прихильники Партії соціалістів і "Нашої партії", які протестують проти чинної влади, перекрили центральний проспект

Про це пише Еспресо.TV з посиланням на молдавське видання "Блокнот".

Повідомляється, що демонстранти поставили десятки наметів на проїжджій частині проспекту Штефана чел Маре, перед сквером біля будівлі парламенту республіки.

Таким чином вони висловили протест на відмову президента Молдови Миколи Тимофті піти у відставку. До місця події були стягнуті сотні співробітників правоохоронних органів, депутати утворили живий ланцюг між поліцією і протестувальниками.

Відзначимо, раніше в цьому районі вже з'явилося наметове містечко, названий організаторами "Містечком Перемоги".

"Перший етап плану "Б" в дії. Перекрили центральний проспект (відповідно до законодавства). Далі - більше", - написав на своїй сторінці в соціальній мережі лідер ПСРМ Ігор Додон.

Нагадаємо, в неділю, 6 вересня, за ініціативи Громадянської платформи "Гідність і правда" на Площі Великих Національних зборів у Кишиневі розпочалася безстрокова акція протесту проти влади Молдови. Головні вимоги протестувальників – відставка керівництва країни і проведення дострокових парламентських виборів не пізніше 2016 року. Маніфестанти вимагають притягнути до кримінальної відповідальності винних у розкраданні $1 млрд з банківської системи країни, а також звільнити владні структури від "олігархів і злодіїв".

12 вересня  один з учасників антиурядових акцій протесту в центрі Кишинева, так званий мер наметового містечка "Гідності" на центральній площі молдавської столиці Василє Костюк заявив про відмову від подальшої участі в акціях протесту.