В Афганістані внаслідок авіаудару троє співробітників "Лікарів без кордонів" загинули. 30 зникли безвісти

Міжнародна благодійна організація "Лікарі без кордонів" заявляє, що в результаті нічного авіаудару в столиці однойменної провінції Кундуз в Афганістані троє її співробітників загинули і ще 30 зникли безвісти

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на українську службу ВВС.

 "Ми глибоко вражені нападом, вбивством наших співробітників та пацієнтів і важким ударом, нанесеним охороні здоров'я в Кундузі", - йдеться в заяві організації, поширеній 3 жовтня.

В організації також заявили, що їхня лікарня потрапила під щільну "повітряну атаку" на тлі бойових дій між талібами та афганським урядом за підтримки НАТО для встановлення контролю над містом.

Спікери НАТО у свою чергу заявили, що повітряний удар був і міг "побічно" зачепити медичний заклад.

"Американські війська провели повітряний удар в місті Кундуз в 2:15 (за місцевим часом) ... щодо осіб, які загрожують силам. Удар міг привести до побічного збитку в сусідній медичній установі. Стосовно інциденту ведеться слідство", - зазначили в НАТО.

Таліби ведуть наземні "операції", повітряних сил у них немає.

Афганські сили безпеки ведуть запеклі бої з бойовиками угрупування "Талібан", які більше тижня тому захопили місто Кундуз на півночі Афганістану. Зараз сили безпеки майже повернули контроль над містом.

За останні 14 років це одна з найбільших поразок афганських сил безпеки, оскільки від початку операції міжнародної коаліції в Афганістані талібам жодного разу не вдавалося взяти під контроль настільки великі міста.