Амністії на території окупованого Донбасу не буде до місцевих виборів, - Єлісєєв

Україна в рамках переговорів "нормандської четвірки" домовилася про виведення російських військ та незастосування амністії до проведення місцевих виборів на окупованій частині Донбасу, а також про те, що не ухвалюватиме закон про амністію та особливий статус Донбасу

Про це в ході брифінгу повідомив заступник глави Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв, передає Еспресо.TV з посиланням на РБК-Україна.

"Для нас ключове, що ми дійшли спільної точки зору щодо ключових аспектів. Я ще раз повторюю щодо необхідності виведення всіх російських військ. Я ще раз підкреслюю щодо недоцільності ухвалення окремого закону про амністію, що Україна не буде запроваджувати амністію до проведення місцевих виборів (на Донбасі. - Ред.). Що Україна не буде ухвалювати окремий закон про особливий так званий статус Донбасу. Що Україна не буде запроваджувати навіть існуючий нині закон про особливий порядок режиму місцевого самоврядування в окремих регіонах Донецької і Луганської областей до проведення місцевих виборів",- сказав Єлісєєв.

Нагадаємо, що окрім цього, заступник глави Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв заявив, що після реінтеграції Донбасу Україна зможе повернути і Крим.