Для підозрюваних у масових убивствах амністії не буде, - Єлісеєв

В Адміністрації президента запевняють, що причетні до масових убивств, злочинів проти людства та збиття Боїнга MH17 під амністію не підпадуть

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на видання "Лівий берег".

"У нас немає необхідності приймати ні закон про амністію, ні закон про спеціальний статус Донбасу. У нас існує вся правова база для того, щоб врегулювати ці проблеми. Ця правова база повністю відповідає Мінським угодам", - заявив заступник голови Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв.

Він заявив, що амністія донбаських сепаратистів відбуватиметься згідно із законом 1996 року. Ніякого нового законодавства Україна приймати не збирається.

"У нас є і залишається чинним закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей. Там є стаття 3, яка чітко передбачає механізм амністії. Амністія не буде відбуватися автоматично, амністія буде відбуватися згідно з українським законодавством. У нас є закон 1996 року", - зазначив Єлісєєв.

За його словами, амністії не буде для підозрюваних у масових вбивствах, у злочинах проти людства і причетності до катастрофи MH17.

Нагадаємо, деталі проведення виборів на Донбасі тристороння контактна група обговорить завтра.