Княжицький наполягає цього тижня розглянути у Верховній Раді законопроект про "Інститут книги"

Народний депутат, голова комітету ВР з питань культури і духовності Микола Княжицький наполягає на необхідності включення до порядку денного цього тижня законопроекту про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення системи державного управління в книговидавничій сфері (№3084), спрямованого на підтримку вітчизняного книговидавництва

Про це він заявив сьогодні, 5 жовтня, під час погоджувальної ради, передає Еспресо.TV із посиланням на Gazeta.ua.

Він зазначив, що цього року учасники Форуму видавців у Львові неодноразово висловлювали пропозицію, що в державі має існувати окремий орган, який би займався книговидавничою сферою.

"І книговидавництво, і книгочитання в нашій країні катастрофічно падають. Такого органу в Україні немає. У нас книгами займаються частково Міністерство культури, частково Держтелерадіо, що взагалі абсурдно. Якщо ми не реформуємо Міністерство культури, не створимо в його структурі Інститут книги і не зберемо книговидавничу галузь в одному місці, що чітко прописано в законопроекті №3084 й отримало підтримку як Комітету, так і книговидавців, - формувати новий бюджет буде складно. Дуже прошу вас поставити проект закону №3084 до порядку денного", - зазначив глава профільного комітету.

Крім того, Княжицький нагадав про необхідність розглянути в парламенті проект постанови про визнання геноциду кримськотатарського народу в 1940-х роках.