Нацбанк вирішив ліквідувати "Дельта банк" Лагуна

Нацбанк прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ "Дельта банк"

Відповідне рішення регулятор прийняв 2 вересня 2015 року за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, передає Еспресо.TV.

В НБУ наголошують, що головною причиною віднесення АТ "Дельта Банк" до категорії неплатоспроможних стало невжиття власником банку своєчасних, дієвих і достатніх заходів для поліпшення фінансового стану банку та приведення діяльності у відповідність до вимог законодавства України.

"З урахуванням системного значення АТ "Дельта Банк" Міністерство фінансів України та Національний банк України всебічно обговорювали плани реструктуризації банку та можливої участі держави в його рекапіталізації. Але ураховуючи незадовільний стан активів банку регулятор був змушений ухвалити рішення про визнання банку неплатоспроможним", - нагадують історію краху банку в регуляторі.

Нагадаємо, 23 вересня у Фонді гарантування вкладів фізичних осіб заявили, що мають намір запропонувати Національному банку ліквідувати неплатоспроможний "Дельта Банк".

Як повідомлялося, 2 березня Національний банк визнав "Дельта Банк" неплатоспроможним.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб 8 квітня вирішив змінити строк тимчасової адміністрації для неплатоспроможного "Дельта Банку" з 3 на 6 місяців.

Тимчасова адміністрація в банку працювала до 2 вересня.