Путін дав команду терористам Донбасу переносити "вибори"

Президент Росії Володимир Путін пообіцяв "передати" бойовикам "ДНР"-"ЛНР" результати переговорів "нормандської четвірки" у Парижі і сигнали про перенесення виборів

Про це пише Еспресо.TV з посиланням на УНІАН.

Про це повідомив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров на прес-конференції в Москві, коментуючи переговори лідерів "нормандської четвірки" в Парижі.

"Оскільки представників Донецька та Луганська у Парижі, зі зрозумілих причин, не було, президент Путін як керівник країни, активно прагне бути посередником у врегулюванні внутрішньоукраїнської кризи, обіцяв нашими каналами передати цю комплексну ідею, яку висунули наші французькі й німецькі партнери, відповідно до Донецька й Луганська", - сказав Лавров, відповідаючи на запитання щодо перенесення місцевих псевдовиборів.

Він також зазначив, що про реакцію терористів "ми дізнаємося додатково".

Тим часом, сьогодні стало відомо, що у самопроголошених "ДНР" і "ЛНР" не виключають перенесення дати "місцевих виборів", якщо до виборчого законодавства України будуть внесені відповідні поправки.

Нагадаємо, 2 жовтня в Парижі пройшла зустріч "нормандської четвірки" щодо врегулювання конфлікту на Донбасі. Раніше президент України Петро Порошенко повідомив підсумки зустрічі та розкрив головні досягнення та нові виклики і загрози, які приніс цей саміт.