Релігійні лідери Саудівської Аравії закликали до джихаду проти Росії

Понад 50 релігійних діячів Саудівської Аравії закликали до священної війни проти Сирії, Ірану та Росії. Участь Москви у громадянській війні в Сирії вони розглядають як "православний хрестовий похід"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Reuters.

"Святі воїни Сирії захищають весь мусульманський народ. Довіряйте їм і підтримуйте їх... тому що коли їх подолають, борони Боже, така доля спіткає всі сунітські країни одну за одною", - зазначається у зверненні, яке підписали 53 релігійних служителі Саудівської Аравії.

Релігійні діячі Саудівської Аравії закликали арабські та мусульманські країни "надати всю моральну, матеріальну, політичну та військову" підтримку "джихаду" проти сирійського уряду та його іранських і російських партнерів.

Хоча мусульманські лідери, що підписали звернення, не пов'язані з урядом, їхня фанатична і антихристиянська риторика відображає зріст обурення багатьох саудійських громадян участю Росії та Ірану в громадянській війні у Сирії.

У їхній заяві російське втручання розглядається як частина православного хрестового походу, а Захід обвинувачується у відмові надати повстанцям протиповітряну зброю.

Нещодавно до джихаду в Росії закликало також терористичне угруповання "Ісламська держава".