Саудівська Аравія знизила ціни на свою нафту, щоб врятувати свою частку ринку

Саудівська Аравія в неділю збільшила знижки для покупців своєї нафти, борючись за частку на світовому ринку cировини

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Wall Street Journal.

У прайс-листі держкомпанії Saudi Aramco, направленому покупцям в неділю, ціна для поставок в Азію знижена на $1,7 за барель. Тим самим знижка на нафту з Саудівської Аравії буде становити тепер $1,6 в порівнянні з нафтою з Дубая, хоча раніше саудівці, навпаки, просили премію в 10 центів по відношенню до цього сорту нафти.

Саудівська компанія знизила також ціну на важку нафту для Далекого Сходу на $ 2 і на 30 центів - для США.

Минулого місяця близькосхідні конкуренти Саудівської Аравії ввели більші, ніж Saudi Aramco, знижки на нафту.

The Wall Street Journal відзначає, що у вересні Росія і Саудівська Аравія, два найбільших світових виробника нафти, збільшили її виробництво.

Росія довела виробництво до рекордних з часів розпаду СРСР 10,74 млн барелів на добу, наростивши видобуток на 0,4% в порівнянні з серпнем.

Саудівська Аравія в останні місяці довела виробництво до більш ніж 10 млн барелів на добу і має намір продовжувати інвестиції у видобуток.

Зазначимо, раніше агентство Reuters з посиланням на думку трейдерів писало, що Саудівська Аравія знизить відпускні ціни в листопаді на поставки нафти в Азію після того, як ціна на "чорне золото" марки Dubai у вересні скоротилася.

Також раніше повідомлялося, що Саудівська Аравія відкликала із зарубіжних інвестфондів активи на десятки мільярдів доларів, прагнучи скоротити дефіцит бюджету і зменшити можливі ризики на фондових ринках на тлі падіння цін на нафту.