У концерні Міноборони виявили розкрадання на 90 млн грн

У результаті перевірки в держконцерні "Військторгсервіс", що належить Міністерству оборони, виявлено факт незаконної передачі нерухомості на загальну суму 90 млн грн

Дані були оприлюднені на брифінгу генерального директора концерну Анатолія Здира, передає Еспресо.TV з посиланням на "Ліга. Новости".

"На виконання рішення міністра оборони України концерн "Військторгсервіс" в тісній взаємодії з прокуратурою та фондом держмайна проводить роботу щодо повернення об'єктів з незаконною власністю, в якій зараз вони знаходяться. У концерні виявлений 161 такий об'єкт", - зауважив керівник підприємства.

Здир зазначає, що це 10% усього нерухомого майна, що перебуває на балансі концерну по всій території України. І воно незаконно відчужено або передано в оренду. Окрім цього, це обов’язково привабливе майно: банно-пральні комплекси, ательє, магазини та склади.

"В основному незаконна реалізація об'єктів проводилася в період знищення всіх Збройних Сил України - з 2006 по 2013 рік, за фактом чого правоохоронними органами було відкрито кримінальне провадження, яке станом на сьогодні перебуває в стадії досудового розслідування", - додав гендиректор "Військторгсервісу".

Здир наголошує, що з 161 об'єкта у власність Міноборони повернуто 101 об'єкт. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Міністерстві оборони створили робочу групу для перевірки фактів розкрадання пального в зоні АТО.