У Києві розкажуть про нанотехнології у медицині майбутнього

Для закоханих у науку науково-популярний лекторій Public Science проведе лекцію з нанотехнологій

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на організаторів.

Через те, що медичні розробки часто перебувають під грифом "секретно", багато нововведень вислизають від уваги як широкого суспільства, так і медичної громадськості. 

Однією з найбільш перспективних і багатообіцяючих технологічних гілок є нанотехнології. Імплементація нанотехнологічних розробок у медицині дозволяє докорінно змінити підхід до лікування великої кількості захворювань. Існуючі лікарські препарати обмежені у своїх властивостях інтелектуально впливати на людський організм. Нанотехнологічний прорив обіцяє докорінно змінити підхід до лікування в такому напрямку, як онкологія.

6 жовтня у Києві кандидат хімічних наук, який останні 3 роки займається нанотехнологіями та наномедициною в лабораторіях університету Лілля (Франція) і низці наукових лабораторій Ізраїлю Костянтин Турченюк проведе лекцію. Вчений розповість про нове - старе віяння в області медицини, над яким вже багато років працюють вчені з усього світу - нанотехнологій та наномедицину - захоплюючий світ функціональних частинок, потенціал яких перевершує наші найсміливіші очікування. 

Уся інформація буде подана виключно з позиції доказової медицини. Відвідувачі дізнаються, що таке наномедицина і на чому вона ґрунтується, який принцип і механізм її дії, які саме дослідження були проведені і які результати вони показали, точки дотику нанотерапевтичних лікарських засобів в онкології, а також реальну ситуацію з імплементацією їх в широку медичну практику та перспективи розвитку наномедицини. Лекція буде цікава як фахівцям галузі охорони здоров'я, так і широкої громадськості. 

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що Нобелівську премію в галузі медицини отримають борці з глистами та малярією.