Удова Джобса розкритикувала новий фільм про засновника Apple

Удова Стіва Джобса та його друзі вважають, що нова стрічка применшує досягнення підприємця та зображує його жорстоким

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Wall Street Journal.

Вдова Лорен Павелл виступила проти нового фільму про Джобса. Вона неодноразово намагалася зупинити зйомки. Творці картини пропонували Павелл взяти участь у роботі над картиною, проте вона від пропозиції відмовилася.

"Вона відмовилася обговорювати, що її турбує в сценарії Аарона, незважаючи на мої численні прохання поговорити про це", - сказав продюсер Скотт Рудін. За його словами, Павелл постійно повторювала, що їй не подобається книга, яка послужила основою для фільму. Сама вдова Стіва Джобса не стала коментувати ситуацію.

"Ціле покоління матиме про нього хибну думку, якщо побачить фільм, в якому він зображений з негативного боку", - заявив близький друг Джобса і член ради директорів Apple Білл Кемпбелл. При цьому, як наголошується, сам Кемпбелл картину не дивився.

У роботі над "Стівом Джобсом" взяли участь режисер "Мільйонера з нетрів" Денні Бойл і сценарист "Соціальної мережі" Аарон Соркін.

Фільм був показаний у вересні на фестивалі в Теллерайд, де зібрав безліч позитивних відгуків. За прогнозами Sony, "Стів Джобс" повинен зібрати в прокаті не менше $ 100 млн, щоб фільм не став збитковим.

Співзасновник Apple і близький друг Джобса Стів Возняк отримав $ 200 тис. за те, що консультував творців картини. За словами Возняка, він усвідомлює, що не всі події з життя Джобса були передані точно, проте вважає, що творці картини "виконали відмінну роботу". До речі, сам Возняк схвалив фільм та назвав його "правдивим".

До фільму, прем'єра якого в Україні запланована на 12 листопада, вийшло вже 2 трейлери.