УКРОП готовий підтримати створення громадянських структур для забезпечення законності виборчого процесу

"Українське об'єднання патріотів – УКРОП" заявляє про готовність підтримати народні ініціативи щодо створення громадянських структур, які забезпечать рівноправний і відкритий виборчий процес та гарантують чесний підрахунок голосів

УКРОП попереджає, що громадяни можуть взяти на себе відповідальність за проведення виборів у разі, якщо влада не забезпечить дотримання законності й не повернеться в правове поле, припинивши "договірняки" з "Опозиційним блоком". Про це заявив лідер "Українського об'єднання патріотів" Геннадій Корбан.

"Злочинна корупційна Система вийшла у сваволю. У Дніпропетровській області та по всьому Сходу України блок Порошенка на пару з "регіоналами" з Опоблоку нахабно й цинічно "пиляють" владу, гроші та результати майбутніх виборів", – сказано в заяві політика, опублікованій на його сторінці в Facebook.

За його словами, на Дніпропетровщині "губернатор Януковича Вілкул разом з губернатором Порошенка Резніченком, не соромлячись, відкрито "рулять" виборчим процесом і командують комісіями". Крім того, виборчі комісії реєструють "клони" реальних партій, а прокуратура та СБУ не реагують на заяви про фінансування таких проектів з боку колишніх "регіоналів" і нинішніх чиновників, а також про підкуп виборців та членів виборчкомів.

"Усе це свавілля "кришується" й управляється з самого верху – Центрвиборчком не дає партіям ротувати викритих у політичній корупції членів комісій. Голови держадміністрацій усіх рівнів виконують вказівки Адміністрації президента з розподілу округів між "Солідарністю" і "Опоблоком" і безкарного використання "чорних" технологій", – заявив Корбан.

Він підкреслив, що "Українське об'єднання патріотів – УКРОП" не допустить "реставрації режиму Януковича під брендом Порошенка" і заявив про готовність підтримати створення громадянських структур, які забезпечать рівноправний і відкритий виборчий процес та чесний підрахунок голосів.

"У відповідь на сваволю Системи ми готові допомогти громадянам сформувати чесні народні виборчі комісії й провести прозорі, справді народні вибори – на противагу декоративній фіксації корупційного "договірняка" між вчорашніми і сьогоднішніми грабіжниками і зрадниками, – сказав Геннадій Корбан. – "Українське об'єднання патріотів – УКРОП" нагадує: воля народу – священна, її порушення – злочинне, покарання – неминуче!"