ЄС продовжив санкції проти Сергія Клюєва

Європейський Союз продовжив санкції для народного депутата України Сергія Клюєва до 6 березня 2016 року

Про це пише Еспресо.TV з посиланням на УНІАН.

Таке рішення було ухвалено в понеділок у Брюсселі в рамках засідання Ради ЄС з питань соціальної політики, зайнятості, здоров’я та споживачів без обговорення.

"Рада ЄС продовжила заборону на в’їзд та замороження активів щодо однієї особи, яка є суб’єктом запобіжних заходів з огляду на ситуацію в Україні, на 5 місяців, до 6 березня 2016 року. Рада також оновила причину для перебування цієї персони у списку", - зазначається у повідомленні.

Деталі рішення будуть опубліковані в Офіційному журналі ЄС 6 жовтня.

Нагадаємо, 6 червня Рада ЄС продовжила санкції проти трьох українських осіб. Відносно народного депутата України Сергія Клюєва обмежувальні заходи діятимуть до 6 жовтня 2015 року. Щодо екс-міністра юстиції Олени Лукаш і колишнього міністра освіти Дмитра Табачника - їхнє перебування у санкційному списку триватиме до 6 березня 2016 року.

Загалом у контексті санкцій ЄС, пов’язаних із незаконним отриманням українських державних активів, обмежувальні заходи, спрямовані на заморожування і відшкодування незаконно привласнених статків, діють відносно 17 осіб, включно з Віктором Януковичем. Вони перебуватимуть під санкціями до 6 березня 2016 року.

Зазначимо, у червні Віктор Янукович разом із сином просили Європейський суд виключити їх зі списку осіб, що підпадають під санкції.