Біля берегів Лівії врятували майже 2 тисячі мігрантів

Близько 1,8 тис. мігрантів були знайдені на борту шести плавзасобів, які дрейфували в Середземному морі недалеко від берегів Лівії

Про це повідомляє берегова охорона Італії, передає Еспресо.TV з посиланням на "РИА Новости".

1830 осіб були врятовані під час шести різних операцій. Мігранти перебували на борту чотирьох суден, що зазнали аварії, і двох гумових човнів.

В операції були задіяні три італійські, одне британське і одне ірландське рятувальні судна, які беруть участь у військово-морській операції Європейського Союзу по боротьбі з перевізниками нелегальних мігрантів у Середземному морі.

28 вересня комітет Євросоюзу з питань політики і безпеки формально затвердив рішення про запуск із 7 жовтня другої фази військово-морської операції ЄС по боротьбі з перевізниками нелегальних мігрантів у Середземному морі.

Згідно з даними Міжнародної організації з міграції, всього з початку року в Європу прибуло близько 500 тисяч мігрантів. Біженці з Північної Африки та країн Близького Сходу намагаються дістатися до Європи через Середземне море за допомогою контрабандистів, які організовують нелегальні перевезення людей. Під час таких "трансферів" значна частина мігрантів гине, не допливши до берега.

За даними ООН, понад 3,9 тисячі мігрантів і біженців загинули або пропали безвісти з початку нинішнього року в Середземному морі, намагаючись дістатися до Європи.