ЦВК назвала дві складові, які необхідні для проведення виборів на Донбасі

Для проведення виборів на непідконтрольних Україні територіях Донбасу потрібен спеціальний закон і відновлення реєстру виборців

Про це повідомила прес-служба Центрвиборчкому, передає Еспресо.TV з посиланням на "Українська правда".

"ЦВК сподівається, що вже найближчим часом будуть створені передумови, необхідні для призначення місцевих виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей Верховною Радою", - заявив глава ЦВК Михайло Охендовський.

Він наголошує, що для цього має бути прийнятий відповідний спеціальний закон. Окрім того, потребує відновлення цілісність Держреєстру виборців та виборча інфраструктура в цих районах загалом.

Охендовський переконує, що потрібно провести провести інвентаризацію приміщень, устаткування, необхідних для роботи як виборчих комісій, так і органів ведення Держреєстру виборців, інвентаризацію виборчих скриньок. А також вирішити питання безпеки виборців і транспортування виборчих документів.

Глава ЦВК також вимагає гарантувати свободу діяльності політичних партій і вітчизняних ЗМІ, свободу ведення агітації та рівних можливостей для кожного кандидата.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що заступник глави Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв наголошує, що вибори на Донбасі пройдуть тільки після виведення російських військ і військової техніки.