Для демобілізованих бійців скоротили термін служби за контрактом

На засіданні Верховної Ради депутати прийняли закон, що дозволяє демобілізованим військовослужбовцям підписувати контракт на військову службу мінімальним строком на півроку, а не на три

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Верховна Рада України  підтримала законопроект № 2356а, який дасть можливість демобілізованим військовослужбовцям підписувати короткострокові контракти на військову службу. Відповідний проект закону в першому читанні підтримали 253 парламентаря.

Зокрема, закон передбачає введення контрактної служби на термін 6 місяців для військових, які вже були мобілізовані й відслужили.

Документом передбачається, що короткострокові контракти зможуть укладати три категорії військовослужбовців, які відслужили більше 11 місяців: ті, хто повинен демобілізуватися найближчим часом, строковики, ті, хто вже демобілізувався під час дії особливого періоду.

Також законом передбачено отримання грошової винагороди при підписанні контракту – 9 744 грн для рядового складу , до 12 180 грн - для офіцерського. Також передбачається подальша щомісячна зарплата, і соціальні гарантії та виплати.

Також сьогодні парламент розгляне у другому читанні законопроект № 2389 про військову службу в ЗСУ іноземцями та особами без громадянства.