Християн Сирії розгнівили слова РПЦ про "священну боротьбу"

Сирійські священики висловили обурення словами представника РПЦ про "священну боротьбу" Росії в Сирії

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на російську службу BBC.

"Не може бути в християнстві ніякої священної війни! Незалежно від того, згоден хтось із цим чи ні", - сказав один із лідерів сирійської християнської церкви, єпископ Ільяс Тума.

"Мученики в нашій церкві не стануть мучениками війни, вони - жертви війни", - заявив сирійський священик Іспірідон Танус.

Обурення сирійських християн викликав недавній виступ офіційного представника Російської православної церкви, у якому той назвав авіаудари, що наносяться російськими ВПС, частиною священної боротьби.

"Боротьба з тероризмом, за справедливий світ, за гідність людей, які відчувають виклик терору, - це дуже моральна, це, якщо хочете, священна боротьба, і сьогодні наша країна є, напевно, найактивнішою у світі силою, яка протистоїть терору", - сказав раніше журналістам глава синодального відділу із взаємодії церкви і суспільства Московського патріархату протоієрей Всеволод Чаплін.

Нагадаємо, десятки мусульманських релігійних діячів у Саудівській Аравії закликали до джихаду проти Росії через її підтримку Башара Асада у Сирії.