Перенесення, а не скасування псевдовиборів – це шантаж, - Безсмертний

Представник України у політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи Роман Безсмертний вважає рішення ватажків окупованих територій Донецької і Луганської областей перенести вибори своєрідним шантажем

Про це Безсмертний сказав "Українській правді", коментуючи заяву бойовиків про перенесення місцевих виборів, передає Еспресо.TV.

"Перенесення - це ж не скасування виборів", - наголосив Безсмертний.

"Я Пушиліна спитав, чи скасували вони ті вибори, чи перенесли. Каже: "Перенесли". Питаю, на яке число? Кажуть "Ну, мабуть, на 21 лютого", - переповів розмову Безсмертний.

"Якщо ми говорили про закони України, на основі яких мають проводитися вибори, рішення ВР, то це їхнє рішення про проведення, їхнє рішення про перенесення виборів. Тобто це такий відтермінований шантаж. Воно (псевдовибори. - УП) висить собі, а ви бігайте навколо цього", - зазначив Безсмертний.

"В якийсь момент вони можуть сказати, що передумали і хочуть провести вибори не 21 лютого, а, наприклад, у січні", - пояснив він.

"Якщо б вони слідували домовленостям, то мова б мала йти про скасування виборів, а у другу чергу – це  дезавуювання результатів виборів листопада 2014 року, бо це теж був нелегітимний і незаконний процес", - сказав він.

На уточнююче питання, чи не є таке рішення бойовиків порушенням домовленостей, досягнутих у Нормандському форматі в п’ятницю у Парижі, Безсмертний сказав:

"Якщо в документах написано, що згідно з українськими законами має це відбуватися: прийматися рішення про проведення, скасування виборів. А тут хтось приймає рішення. Це по закону, чи проти? Згідно з домовленостями, всупереч?".

"Переговори – така річ, де в дрібницях ховається нечиста сила", - резюмував Безсмертний.

Він нагадав, що ультиматум, який представники ОРДО і ОРЛО оголосили кілька тижнів тому, теж передбачав перенесення псевдовиборів на 21 лютого, за умови виконання Україною певного переліку вимог.

Нагадаємо, що "влада" так званих "ДНР" і "ЛНР" погодилася перенести вибори на 2016 рік.