Росія і США відновлять переговори по Сирії, - Reuters

Незабаром Росія та США планують відновити переговори щодо погодження військових польотів у Сирії

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Reuters.

Під час поїздки до Європи міністр оборони США Ештон Картер сказав про негайну необхідність відновити переговори і засудив "дуже безвідповідальне і непрофесійне" порушення Росією авіапростору Туреччини.

Кількома годинами пізніше один із американських чиновників на умовах анонімності повідомив, що Москва заявила про наміри відновити переговори, однак конкретних дат на разі не визначили.

Російський заступник міністра оборони Анатолій Антонов, якого цитує ТАСС, заявив про погодження військових польотів між США та Росією. За його словами, деякі розбіжності лишаються, хоча сторони погоджуються в цілому.

"Американці дали нам документ, над яким ми працюємо. Генеральний штаб підтримує документ у цілому", - сказав Антонов. За його словами, Росія розробляє власні пропозиції, які передбачають "значно ширшу співпрацю".

Нагадаємо, США і Туреччина попередили Росію про збивання винищувачів, які порушуватимуть повітряний простір. Виправданням Росії про порушення авіапростору Туреччини "через помилку" у НАТО не повірили.