Росія знову пропонує Пентагону відновити переговори з приводу авіаударів по Сирії

Російська сторона вийшла на американське командування з пропозицією відновити переговори щодо узгодження авіаударів на території Сирії

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на видання The Washington Post

"Росія запропонувала США у вівторок відновити переговори щодо способів уникнення можливих конфліктів під час окремих авіаударів у Сирії – попри те, що колишні противники у "холодній війні" сперечаються щодо цілей Москви в цій громадянській війні", - зазначає газета.

США вітають відкритість російської сторони для розширення діалогу на рівні військових відомств. Та попри це, переконують, що це навряд чи істотно зменшило занепокоєння НАТО щодо втручання Росії в сирійський конфлікт, а також щодо повідомлення про порушення повітряного простору Туреччини російським бойовим літаком.

The Washington Post нагадують, що перший контакт між Росією і США в межах так званих "зусиль з деконфліктизації" відбувся минулого тижня. Тоді йшлося, по суті, про уникнення можливих непорозумінь у сирійському небі. 

Вашингтон і його союзники по НАТО "глибоко занепокоєні розширенням російської військової підтримки президента Башара аль-Асада".

За інформацією видання, американські та європейські лідери говорять, що замість заявленої Москвою повітряної кампанії проти "ІДІЛ" Росія прагне розбити опозиційні Асаду групи повстанців, у тому числі ті, яким надають підтримку США та їх союзники. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що незабаром Росія та США планують відновити переговори щодо погодження військових польотів у Сирії.