Російським держслужбовцям хочуть заборонити користуватися Google, Yahoo і WhatsApp

Найближчим часом до Держдуми Росії буде внесений законопроект, що забороняє державним службовцям користуватися в службових цілях інтернет-сервісами Google, Yahoo і WhatsApp

Відповідні поправки пропонується внести до закону "Про державну цивільну службу", передає Еспресо.TV з посиланням на "Известия".

Законопроект представлять глава громадської організації "Захистимо Росію" Михайло Марченко і депутат Держдуми, глава юрслужби КПРФ Вадим Соловйов. Чиновники вважають, що ніхто не почув заяви секретаря Ради безпеки РФ Миколи Патрушева, який закликав держслужбовців відмовитися від іноземних інтернет-програм через те, що в цих системах виявлені спецзасоби іноземних розвідок.

"Будь-яка інформація, яка передається чиновниками високого рівня, являє прямий інтерес для іноземних розвідок. Не випадково деякі високопоставлені чиновники взагалі відмовилися від використання мобільного телефону, але, на жаль, це розуміють далеко не всі. Адже ніякої реакції після заяви Миколи Патрушева не послідувало", - заявив Марченко.

"У нинішній неспокійній міжнародної ситуації, звичайно, всі вони знаходяться під пильною увагою, і бажано, щоб ніяких витоків не було", - розповів виданню Соловйов.