СБУ відпустила чоловіка, який воював на боці бойовиків "ДНР"

Служба безпеки України продовжує реалізацію програми повернення на підконтрольну Україні територію громадян, які добровільно відмовилися від участі в бойових діях на боці терористичних "ДНР" і "ЛНР"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-центр СБУ.

"Черговий бойовик незаконних збройних формувань так званої ДНР приєднався до своєї родини у Донецькій області", - йдеться у повідомленні.

У СБУ зазначили, що влітку минулого року він зі зброєю в руках ніс службу на блокпостах терористів. Згодом, розчарувавшись в "ідеалах" бойовиків, добровільно залишив лави сепаратистів, але, побоюючись покарання, переховувався від правоохоронних органів України.

"Колишній бойовик у рамках започаткованої СБУ програми добровільно звернувся з відповідною заявою про свою участь у незаконних збройних формуваннях т. зв. ДНР. Він зізнався у скоєному злочині та погодився надавати будь-яку допомогу слідству", - наголошується у повідомленні.

У СБУ підкреслили, що у подальшому це може стати приводом для звільнення чоловіка від кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, поблизу села Григорівка Тельманівського району Донецької області Служба безпеки України спільно з військовослужбовцями Збройних сил України затримала двох бойовиків терористичної організації "ДНР".