Сто разів перевіряємо. В Міноборони РФ образилися на звинувачення в бомбуванні цивільних

У Міноборони РФ заявили, що повідомлення про бомбування Росією мирних жителів у Сирії образливі

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Интерфакс".

Заступник голови оборонного відомства Анатолій Антонов стверджує, що данні сирійської розвідки російські військові прискіпливо перевіряють і не завдають ударів по цивільних об’єктах.

"Останнім часом все частіше і частіше говорять, що російські літаки б'ють не по тим цілям. Що б'ємо мало не  по школах, мечетях, як кажуть, дитячих установах. Ви знаєте, ці звинувачення – це якось непрофесійно, якось навіть образливо", - зауважив заступник міністра.

Більш того, Антонов заявив, що російські літаки взагалі ні по яких об’єктах не завдають ударів.

"Ні по яких - ні цивільних, ні військових об'єктах ми не б'ємо", - цитує Антонова "Интерфакс".

"Ми сто разів перевіряємо розвіддані. Рішення, які приймаються на їхній основі, ретельно зважені, продумані, розраховані. І ми завдаємо удари тільки тоді, коли знаємо на 100 відсотків, що ми потрапляємо в ціль", - сказав Антонов.

Він зазначив, що російські військові при визначені цілей в Сирії використовують не тільки інформацію від сирійських партнерів, але й дані космічної та повітряної розвідки.

Нагадаємо, 30 вересня Росія завдала першого авіаудару по Сирії, загинуло по різним данним від 36 до 65 мирних мешканців. Повідомляється також, що у місцях бомбардування терористів "Ісламської держави" немає і метою російської армії є сирійська озброєна опозиція.

1 жовтня Росія завдала ще 30 авіаударів по позиціях повстанців у Сирії. Путін стверджує, що дані про жертви серед мирного населення з'явилися до того, як літаки піднялися в повітря. 3 жовтня ЗМІ повідомили, що Росія бомбила польовий госпіталь сирійської опозиції, а не позиції ІД. 6 жовтня літаки Російської Федерації розпочали бомбардування сирійського міста Пальміра.

Читайте також: "Россия 24" дає прогноз погоди для "вдалих" бомбардувань Сирії

Дивіться також: З'явилося нове відео бомбардувань Росією Сирії