Туреччина заявила, що ще один російський літак вдерся у її повітряний простір

Влада Туреччини повторно викликали російського посла для пояснень з приводу другого порушення повітряного простору країни за два дні після того, як ще один російський бойовий літак, за даними Анкари, вторгся в турецький повітряний простір

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на російську службу ВВС.

Згідно із заявою турецького міністерства закордонних справ, ще один російський бойовий літак пролетів над територією Туреччини минулої неділі.

Раніше посла Росії вже викликали в турецьке МЗС для дачі пояснень з приводу того, яким чином в повітряний простір країни вторгся російський військовий літак. На перехоплення були направлені два винищувачі F-16 ВПС Туреччини.

Турецький міністр закордонних справ Ферідун Синірліоглу обговорив цей інцидент з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим і з ключовими партнерами по НАТО.

Представники Кремля заявили турецькій владі, що суботній інцидент був нібито прикрою помилкою, пов'язаною з поганою погодою, і що російський літак вторгся в турецький повітряний простір всього на кілька секунд.

Офіційної реакції Москви на повторне вторгнення літака поки не було.

Нагадаємо, раніше представник Пентагону висловив думку, що порушення повітряного простору Туреччини російським літаком не є випадковістю.