Українська дитяча книжка про війну потрапила до списку найкращих у світі

Книга "Війна, що змінила Рондо", створена творчою майстернею "Аґрафка" і видана "Видавництвом Старого Лева", потрапила до одного з найпрестижніших світових каталогів "Білі круки"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на сайт видавництва.

"Війна, що змінила Рондо" увійшла до щорічного каталогу книжкових рекомендацій в галузі міжнародної дитячої та юнацької літератури "Білі круки – 2015" ("White Ravens 2015"). 

"Війна на своєму шляху сіяла чорні квіти - сухі колючі бур'яни. Німі і без запаху". Є й інші чудові українські ілюстратори окрім Романи Романишин та Андрія Лесіва, але ці двоє художників - Творча майстерня "Аґрафка" -  створили ще одну виняткову книжку-картинку "Війна, що змінила Рондо". Після отримання 2014 року нагороди "Opera Prima" на Bologna Ragazzi Award  за книгу "Зірки і макові зернята" вони були удостоєні нагороди вдруге наступного року, у номінації "New Horizons" за книгу "Війна, що змінила Рондо". Казка розповідає про трьох інтелектуальних та турботливих створінь, які нагадують дітей і живуть у місті, що називається Рондо, де несподівано спалахує війна. Ці створіння винаходять машину світла, яка народжує надію і допомагає перемогти війну. Поетичний контраст світла, м'якості, квітів та музики з темрявою, твердістю та тишею створює відчуття, що війна залишає не тільки рани у своїх жертв, а й впливає на кожного, а наприкінці так і залишається незбагненною", - повідомляють у "Видавництві Старого Лева" про цю книгу.

Цього року каталог "Білі круки" зібрав 200 найменувань книг 36 мовами з 55 країн світу. 

Міжнародний каталог "Білі круки" (The White Ravens) – це перелік найкращих дитячих книжок світу, який виходить щорічно з 1996 року. З книг, які надходять до Міжнародної Молодіжної Бібліотеки в Мюнхені (International Youth Library, IYL), фахівці обирають найкращі видання і формують ТОП-перелік. Серед критеріїв оцінки книг - літературний стиль і дизайн, універсальність теми, новаторські художні рішення. Каталог "Білі круки" вважають одним із ключових орієнтирів у світі дитячої та підліткової літератури, який визначає світові тенденції для критиків, видавців, продавців книг.

Книжка "Видавництва Старого Лева" втретє потрапила до міжнародного каталогу: у 2012 році сюди увійшла книга  "Казка про Старого Лева" Мар’яни Савки, а у 2014-му - "Хто зробить сніг" Тараса та Мар’яни Прохасько.