За останні два місяці засуджено понад 500 хабарників, - Порошенко

Президент України Петро Порошенко на першому засіданні Антикорупційної ради відзвітувався, що за останні два місяці за корупцію було притягнуто до кримінальної відповідальності понад 500 осіб

Про це повідомляє Еспресо.TV.

"Лідерами є місто Київ, Дніпропетровська, Одеська, Закарпатська, Харківська, Львівська і Донецька області. Сьогодні 492 особи засуджені, в тому числі до позбавлення волі", - сказав президент.

Також Порошенко зазначив, що свідченням ефективної роботи поки що "старих структур" (прокуратура, СБУ, МВС) є те, що вже пред’явлені повідомлення про підозри народному депутату, керівникам державних служб, а також ще багатьом високопосадовцям у різних структурах.

"Ніхто і ніколи не захистить корупціонера від відповідальності. Це безпрецедентна кількість справ, які знаходяться зараз в опрацюванні. І я переконаний, що це належним чином буде доведено до кінця", - додав президент.

Порошенко наголосив, що боротьба із корупцією торкнулась і суддів.

"Окремо я хотів би сказати, що і судді нарешті окремо почали притягуватися до відповідальності, почала працювати Вища кваліфікаційна комісія суддів і Вища рада юстицій, яка сьогодні дозволяє знімати недоторканість і притягувати суддів до відповідальності", - розповів президент.