Євросоюз нагадав Верховній Раді про головні умови безвізового режиму

Євросоюз нагадав Раді про головну умову для безвізового режиму - створення дієздатної і незалежної Антикорупційної прокуратури та НАБ

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на сторінку представництва Європейського Союзу в Україні у Facebook.

"Варто також нагадати, що створення операційних і незалежних Антикорупційної прокуратури та Національного антикорупційного бюро є головними умовами для здійснення безвізових подорожей до ЄС, а також для надання Євросоюзом вагомої допомоги Україні", - йдеться у повідомленні.

Дипмісія наголошує, що представництво ЄС з великим інтересом зустріло рішення Верховної Ради про те, щоб присвятити пленарне засідання 8 жовтня прийняття законодавства, яке спрямоване на виконання ключових критеріїв Плану дій з візової лібералізації (ПДВЛ). ЄС і далі підтримуватиме Україну на цьому шляху.

"У цьому контексті важливо, що Верховна Рада в четвер ухвалить низку інших законів, які стосуються інших рекомендацій в рамках процесу візової лібералізації. Зокрема, створення Агенції з повернення активів, поліпшення процедури арешту і конфіскації майна, отримане злочинним шляхом, а також внесення змін в Закон про фінансування політичних партій відповідно до рекомендацій Венеційської комісії ", - заявили в диппредставництві.

Нагадаємо, Генпрокуратура розпочала конкурсний відбір кандидатів до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.