Євросоюз починає полювання на перевізників нелегальних мігрантів

Сьогодні розпочинається військова операція Європейського Союзу із затримання перевізників нелегальних мігрантів у Середземному морі

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на France 24.

Європейські військові кораблі патрулюватимуть міжнародні води Середземного моря, щоб арештовувати перевізників, яких називають також "морською мафією".

"Ми слідкуємо за перевізниками, хочемо їх заарештувати і захопити їхні кораблі", - сказав капітан одного із німецьких суден, що бере участь у операції.

Сьогодні Європа запускає другу фазу операції зі знешкодження мережі нелегальних перевізників, причетних до загибелі мігрантів та біженців. Перша фаза, що полягала у зборі та аналізі інформації про мафіозні мережі перевізників, тривала з червня.

Шість човнів уже знаходяться у міжнародних водах біля узбережжя Лівії, звідки вирушає багато човнів з мігрантами. Серед суден є італійський авіаносець, французький фрегат, а також британський, іспанський і два німецьких кораблі.

Ще три судна нададуть Бельгія, Британія і Словенія в кінці жовтня. До операції долучаться також чотири літаки та 1318 члени особового складу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з жовтня Євросоюз почне застосовувати силу для протидії нелегальним перевізникам мігрантів через Середземне море.