МВС завершило розслідування справи Бочковського та Стоєцького

Колишнім керівникам Держслужби з надзвичайних ситуацій Сергію Бочковському та Василю Стоєцькому інкримінують вчинення злочинів, пов'язаних з вимаганням неправомірної вигоди, зловживанням владою та службовими підробленнями

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу МВС.

"Дії екс-голови ДСНС були кваліфіковані слідчими за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) ККУ", - йдеться у повідомленні.

МВС наголошують, що крім того, слідчими здійснювалося досудове розслідування у справі заступника голови Держслужби з надзвичайних ситуацій Василя Стоєцького у вчиненні вимагань від двох осіб неправомірної вигоди особою, що займає особливо відповідальне становище, та у зловживанні владою з метою надання неправомірної вигоди юридичній особі.

"Дії екс-посадовців спричинили збитки державі на суму понад 6,6 млн грн", - зазначає МВС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Печерський районний суд Києва продовжив до 26 вересня запобіжний захід у вигляді утримання під вартою колишньому голові Державної службі з надзвичайних ситуацій Сергію Бочковському та його заступнику Василю Стоєцькому.