Контактна група обговорить у п'ятницю із сепаратистами обстріл під Троїцьким, - Кучма

Тристороння контактна група має намір обговорити у п'ятницю, 9 жовтня, із представниками так званих "ДНР" і "ЛНР" випадок порушення бойовиками режиму припинення вогню у районі населеного пункту Троїцьке Донецької області

Про це журналістам розповів представник України в контактній групі, екс-президент Леонід Кучма, передає Еспресо.TV із посиланням на ВВС.

За його словами, переговори із сепаратистами проведуть у режимі відеоконференції.

"Ми домовлялися, практичне рішення прийняли у Тристоронній групі: якщо загострення ситуації серйозне, то обов'язково ми повинні зібратися позачергово та обговорити таке питання. Але, ви бачите, відбулося - і все затихло. Тому, може, завтра в режимі телевізійному обговоримо таку ситуацію з представниками Донбасу. Це не виключається. Але сьогодні не передбачається такого засідання", - заявив Кучма.

Раніше у четвер в прес-центрі АТО заявили, що бойовики напередодні обстріляли український опорний пункт у районі населеного пункту Троїцьке. Внаслідок обстрілу було поранено четверо українських військовослужбовців, твердять силовики.

Факт обстрілу зафіксували представники ОБСЄ та Спільного центру з контролю та координації припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК), заявили у прес-центрі.

У невизнаній "ДНР" також звинуватили сили АТО у одному обстрілі - за даними "міністерства оборони" донецьких сепаратистів, українська армія з БМП обстріляла селище Спартак.